Понад півтори сотні переселенців отримають на Херсонщині одночасно безплатне житло, харчування, роботу, ще й можливість оздоровитися з дітьми на морі. На організованому обласним центром зайнятості ярмарку вакансій у курортному Скадовську саме вимушені переселенці мали змогу обрати найкращі пропозиції сезонної роботи від власників пансіонатів, дитячих таборів та кафе. І вибір для них справді був: на 151 вимушеного переселенця підприємства Скадовського, Цюрупинського, Голопристанського районів краю пропонували 186 робочих місць із житлом і харчуванням і 391 місце — просто з житлом. Тож усі без винятку переселенці отримали направлення на працевлаштування.
Всього на весняних ярмарках у Херсонській області таких направлень безробітним видали 1213. Під час кризи такий результат можна вважати відмінним.
Начальник відділу обласного центру зайнятості Наталія Португальська доповнила: роботу «з усіма вигодами» на чорноморському узбережжі Херсонщини наймачі пропонують зазвичай з травня по вересень або з червня по жовтень. Розміри зарплати різняться — від «мінімалки» до трьох тисяч гривень. Такі гроші можна заробити, працюючи кухарем, офіціантом, барменом, охоронцем, вантажником або оператором пральних машин.

Херсонська область.