85 найбідніших родин з Тернополя, Підгаєцького, Козівського, Монастириського, Теребовлянського районів отримали ліки від «Злученого допомогового комітету» із США. Подбала про це благодійна організація «Українська родина».
— Ми знали, що у багатьох членів нашої організації є гостра потреба у ліках, — розповіла «Голосу України» її керівник Ірина Найдух, — адже опікуємося найбіднішими. Оскільки нині деякі державні програми підтримки хронічних хворих перестали діяти, ціни на ліки різко зросли, а деякі з них взагалі щезли з аптечних полиць, люди буквально стоять перед дилемою: жити чи померти? Тому вирішили звернутися до «Злученого допомогового комітету», з яким співпрацюємо з 2003 року. Він надає допомогу нашим пораненим воїнам, переселенцям, тож відгукнувся і на прохання «Української родини», за що йому щиро вдячні.
Заявку подавали, виходячи з потреб людей, відповідно до неї для кожного сформували пакуночки. Вони надійшли двома партіями: на 10 і на 20 тисяч гривень. Люди дякували зі сльозами на очах.
Препарати першої необхідності на 1,6 тисячі гривень отримав і фельдшерсько-акушерський пункт села Покропивна Козівського району. Тут також живуть члени «Української родини». Побувавши у селі, Ірина Михайлівна навідалася і до ФАПу, відгукнулася на прохання місцевого фельдшера. Американці допомогли ліками, а благодійна організація «Медичне милосердя Канади», яка також чимало робить для жителів області, пообіцяла профінансувати заміну вікон і дверей у ФАПі, закупівлю меблів для дитячого садка.
Світ не без добрих людей, тільки треба знати, у які двері стукати, і мати такий авторитет, як його має Ірина Найдух. «Українська родина» за двадцять років напрацювала зв’язки з багатьма міжнародними організаціями, посольствами, президентами, королевою Великобританії...
І хоч «Українську родину» знають у світі, але її впритул не бачать у рідному місті. Офіс організації у Тернополі вже декілька років без тепла та електроенергії. До кого не зверталася Ірина Михайлівна — глухо. Та ж не королеву Великобританії про це просити... Між тим, волонтери готові навчати діток англійської, але не при свічках...

Тернопільська область.

На знімку: члени «Української родини» з Козівського району з пакуночками ліків.

Фото надане благодійною організацією.