Імовірність відновлення активних воєнних дій на сході нашої країни досить висока. За даними нашої розвідки та розвідок наших західних союзників, війська терористів приведено в найвищий ступінь готовності до наступу. Про це повідомив у телеефірі керівник фракції «Блоку Петра Порошенка» Юрій Луценко. Його слова підтверджують тривожні зведення із зони АТО: під Пісками бойовики формують ударну групу, на Ясиновату йдуть танки і мотопіхота бойовиків, у вихідні терористи з посиленим ентузіазмом обстрілювали наші позиції та населені пункти з «відведеної» зброї по всій лінії розмежування. 
Схоже, що ці, аж ніяк «не тихі» залпи важкої артилерії можуть свідчити про кончину Мінських домовленостей...
У штабі антитерористичної операції повідомили, що незаконні збройні формування обстріляли мирних громадян: «О 22.05 (неділя) хаотично випущені із зенітної установки ЗУ-23-2 снаряди полетіли убік населеного пункту Щастя».
Неспокійно і на підступах до Маріуполя. Хоча українська сторона все ще заявляє про готовність демілітаризувати сел. Широкине, у ворога щодо цього стратегічного населеного пункту, мабуть, інші плани. «У Донецькій області тільки біля селища Широкиного (26 квітня) противник 13 разів відкривав вогонь по нашому опорному пункту, зокрема і з мінометів калібру 120 міліметра й артилерії калібру 122 міліметра, танка та зенітної установки», — йдеться в повідомленні прес-центру АТО.
Минулих вихідних у Широкиному були найінтенсивніші бої за останні два місяці. Це визнали спостерігачі ОБСЄ. Місією зафіксовано 69 пострілів з танків, 191 з мінометів 82 мм, 153 постріли з мінометів 120 мм, сказано у звіті, опублікованому на сайті організації. Хоча, нагадаємо, саме ОБСЄ є активним прихильником демілітаризації селища. Щоправда, цю позицію на цю мить не підтримують бійці, які стоять на захисті Маріуполя. Так, прес-служба полку «Азов» повідомила, що наступ на місто ймовірний. І якщо «українське керівництво погодиться зробити Широкине демілітаризованою зоною, що означатиме його здачу, то «Гради» із широкинського напрямку знову почнуть завдавати ударів по мирному населенню Маріуполя», цитує джерело 0629.com.ua. Проте в «Азові» кажуть, що, незважаючи на таку позицію, готові виконати будь-який офіційний наказ...