Хоча карколомні стрибки цін залишились позаду, зупинити їхнє зростання не вдається. За даними обласного управління статистики, індекс споживчих цін відносно попереднього місяця на Хмельниччині дорівнював майже 112% і перевищив при цьому середній показник по країні. Так, лише за місяць вартість продуктів харчування зросла в середньому майже на 17%. Серед них рис, цукор, соняшникова олія подорожчали майже вполовину. Не набагато відстали і фрукти, що додали в ціні третину. Причому йдеться не лише про екзотичні банани та цитрусові, а навіть про яблука. На них встановилася ціна приблизно у 20 грн. за кілограм. Овочі, як свідчить статистика, в середньому подорожчали на двадцять відсотків. Щоправда, це стосується молодої городини. Зате картопля дешевшає — до двох гривень за кіло. Однак селяни у програші. Адже тепер заготовачі скуповують бульбу по гривні за кілограм.
Не вдалося хоча б утримати на місці ціни на хліб, макаронні вироби та практично всі продукти переробки зернових. Продукти з них за місяць подорожчали в середньому на третину.
Щодо побутових товарів, то офіційна статистика наводить дуже скромні цифри підвищення цін на одяг та взуття — відповідно на сім та дванадцять відсотків. Але насправді неважко помітити, що їх вартості збільшились у рази. Адже переважна більшість цього товару — імпортна, і закупка його відбувається у валюті.
Та найбільшу напругу в суспільстві викликає зростання комунальних тарифів. А от зарплатня продовжує тупцювати на місці. 

Хмельницька область.