Глава держави вшанував пам’ять героїв покладанням квітів до пам’ятника біля адміністративного корпусу станції. Спілкуючись з колективом, він висловив подяку команді, яка зараз будує безпечний конфайнмент. «Тут демонструють уміння працювати українці, французи, англійці, азербайджанці, турки», — сказав очільник країни. — Якість, яку ми побачили, організація робіт, самовідданість є запорукою відмінного результату», — наголосив Петро Порошенко.
Президент оглянув об’єкт «Укриття» та зону монтажу нової конструкції над аварійним четвертим блоком, повідомляє його прес-служба. Генеральний директор Державного спеціалізованого підприємства «ЧАЕС» Ігор Грамоткін проінформував про будівництво конфайнменту. Його проводить французький консорціум Novarka на кошти фонду, який фінансують 28 країн-донорів за адмініструванням ЄБРР.
Важливу роль світової спільноти у подоланні чорнобильських проблем Президент відзначив у своєму зверненні до співвітчизників. Становлення та розвиток незалежної України нерозривно пов’язані з історією боротьби з наслідками Чорнобильської катастрофи, з історіями людей, що постраждали від цього страшного лиха, — сказав глава держави, назвавши Чорнобиль «великою людською трагедією з епіцентром на нашій землі».