Перевірити виконання обов’язків органами місцевого самоврядування та забезпечення безпеки городян прибула до Маріуполя група депутатів фракції Об’єднання «Самопоміч» на чолі із заступником Голови Верховної Ради України Оксаною Сироїд (на знімку).

 


«Прагнемо дізнатися, як почуваються люди, що вони відчувають, чим їм можна допомогти, які мають бути заходи. Я пишаюся маріупольцями, тому що те, що ці люди залишилися тут і скільки вони роблять і для цього міста, і для держави, — гадаю, це переоцінити неможливо», — зазначила на початку зустрічі із міським головою Юрієм Хотлубеєм заступник глави парламенту.
Подальше спілкування з очільником міста проходило без представників преси: обговорювали деякі питання оборони Маріуполя. Депутатів цікавив процес спорудження фортифікаційних укріплень та відновлення зруйнованих унаслідок обстрілів інфраструктурних об’єктів.
Міський голова докладно розповів про відновні роботи в мікрорайоні «Східний», який постраждав під час артилерійського обстрілу наприкінці січня, а також про використання коштів, виділених урядом на ліквідацію наслідків трагедії. Із міського бюджету було профінансовано відновлення житлового масиву та надано матеріальну допомогу постраждалим мешканцям. Завдяки цьому вдалося пришвидшити вирішення проблемних питань. Тепер у місті розраховують на швидке надходження бюджетних коштів на ці цілі.
Під час зустрічі з керівництвом міста народний депутат України Семен Семенченко підкреслив важливість підвищення обороноздатності Маріуполя і запевнив, що з боку держави вся необхідна допомога буде надана. «Зміцнення оборони на південних рубежах — це запорука того, що супротивник не наважиться йти в наступ», — запевнив депутат.
Парламентарії побували на будівництві фортифікаційних споруд навколо приморського міста та зазначили: фактичні темпи відстають від бажаних. «Виконавці робіт зазначають, що випереджають поставлений військовими план — здати свої об’єкти до кінця травня. Проте вимога реальності — щоб ці укриття було споруджено ще минулої осені», — підсумував результати перевірки другої лінії оборони народний депутат Тарас Пастух. За його словами, на рівні областей визначено генеральних підрядників, але не укладено договори із субпідрядниками, а безпосереднім виконавцям не перерахували авансу.
Мешканці та «батьки» міста звернулися до народних депутатів і керівництва парламенту із проханням повернути залізничне сполучення Маріуполя із обласними центрами і столицею України. Крім того, міська влада просить надати допомогу у відновленні пошкодженого внаслідок терористичного акту залізничного мосту.


Фото прес-служби Маріупольської міської ради.