Учора підготовче судове засідання за справою проти харківського міського голови Геннадія Кернеса та двох його охоронців так і не відбулося. Через відсутність згаданого головного фігуранта Київський районний суд Полтави переніс його на 18 травня.

Нагадаємо, що міському голові Харкова та двом іншим підозрюваним державне обвинувачення інкримінує викрадення, побиття та погрози вбивством двом місцевим євромайданівцям. Водночас сам 
Г. Кернес не раз заявляв, що вважає цю справу «сфальсифікованою» та що ні він, ні його охоронці того, в чому їх звинувачують, не вчиняли. Казав він також про те, що «готовий постати перед судом у будь-який час». Однак на підготовче засідання суду в Полтаві, де поки що мали розглядати суто процесуальні питання, не з’явився.
Як пояснили суду його представники, Геннадій Адольфович не одержував повістки на це засідання у встановленому законом порядку. Тому перебуває на лікуванні та оздоровленні за кордоном, в одному з італійських профільних центрів. Адвокати навіть зачитали висновок того медичного центру про те, що такі лікувально-оздоровчі процедури їхній пацієнт проходив тут раніше. До того ж йому було рекомендовано дотримуватися графіка, згідно з яким наступний лікувально-відновлювальний етап заздалегідь запланували провести з 26 квітня по 2 травня. За таких обставин захисники Г. Кернеса подали клопотання про перенесення підготовчого засідання суду на іншу дату.
Оскільки особиста присутність на ньому кожного обвинуваченого є обов’язковою, то жоден із учасників процесу, включаючи співробітників прокуратури, інших підозрюваних та потерпілих, не заперечував проти такого перенесення слухання справи. Насамкінець суддя Андрій Антонов повідомив, що «суд забезпечить об’єктивність і неупередженість розгляду справи» та надасть сторонам усі можливості реалізувати їхні права. 
У переповненій переважно журналістами залі було чути скандування майже сотні активістів полтавського Євромайдану та місцевих представників кількох політичних партій. Вони пікетували приміщення суду під гаслами «Харків — це Україна», «Ні — сепаратизму» та «Кернеса — на нари». А потім влаштували «коридор ганьби» для захисників міського голови Харкова і провели їхні автомобілі виконанням Державного Гімну України. У залі судового засідання також був присутній народний депутат України Юрій Бублик.
Полтава.