Депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича невідомі викрали в селі Фонтанка, у пригороді Одеси, вивезли в обласний центр, де катували в підвалі майже всю ніч. Про це, за інформацією прес служби ГУ УМВС України в Одеській області повідомив сам потерпілий у заяві до Комінтернівського райвідділу міліції.
За словами викраденого, близько 19.00 йому зателефонував малознайомий чоловік і запропонував зустрітися на автозаправці в селі Фонтанка Комінтернівського району Одеської області. Коли депутат прибув на місце, там перебували п’ятеро чоловіків і два автомобілі. Вони наполегливо попросили його сісти в один з автомобілів і без його згоди відвезли в напрямку сусіднього села Олександрівка. Щербич повідомив, що йому вдалося на ходу вистрибнути з машини, але його супутники зупинилися, вийшли й почали його бити, а також тричі вистрілили в нього із травматичної зброї. Потім потерпілого з мішком на голові відвезли в Одесу, помістили в підвал і почали бити, використовуючи для завдання тілесних ушкоджень плоскогубці. Потім побитого депутата відвезли на автобусну зупинку біля Суворовського суду Одеси й відпустили, і він самостійно дістався додому.
За словами потерпілого, зловмисники постійно вимагали від нього відмовитися від депутатської діяльності, загрожуючи в разі відмови фізичною розправою йому і його родині.
Відзначимо, що Сергій Щербань 5 квітня був обраний депутатом Комінтернівської районної ради, і 30 квітня відбудеться засідання, на якому він має отримати депутатське посвідчення. Уже майже місяць телефоном йому надходять погрози й вимоги відмовитися від депутатства.
За фактом викрадення обранця розпочато кримінальне провадження. Міліція вживає заходів із встановлення й затримання осіб, причетних до злочину.
Одеська область.