Сто яблунь висадили на майдані біля сільської ради в селі Зятківці Гайсинського району на Вінниччині на честь загиблого в зоні АТО земляка Вадима Проніна.
— На посадці молодих дерев трьох перспективних сортів працювали депутати, учні школи, працівники дитячого садка й Будинку культури, — каже ініціатор акції сільський голова Зятківець, колишній воїн-афганець Микола Керанчук. — Кошти на це передбачили на сесії під час затвердження бюджету.
Разом із громадою працювали мати загиблого Марія Миколаївна та рідна сестра Олена. Два саджанці їм передали, щоб посадили біля будинку. На сільському кладовищі, на могилі бійця, встановлено пам’ятний знак. 15 тисяч гривень на його виготовлення надала сільська рада, ще дев’ять тисяч зібрали громадою, найбільший внесок зробив депутат Гайсинської райради підприємець Юрій Лебідь.
Шестеро мешканців цього невеликого села захищали незалежність держави. П’ятеро повернулися живими. Сільрада надала кожному земельну ділянку. Отримала землю й мати загиблого Вадима Проніна.
— Про те, що яблуневий сад іменний, нагадуватиме табличка, яку встановимо на території, — каже Микола Керанчук. — На ній, крім прізвища героя, зазначимо, що Вадим добровольцем пішов на війну. Буде вказано дату й місце його загибелі. Сталося це 4 листопада 2014 року біля Дебальцевого. У 35-річного бійця залишилися дружина й син.
Вінницька область.

 


На знімку: яблуні на честь загиблого Вадима Проніна садять його мати Марія Миколаївна та сестра Олена.


Фото надане директором школи с. Зятківці Марією Іщенко.