У Станиці Луганській відновили роботу ясла-садок «Топольок» у кварталі Молодіжний, які восени минулого року закрилися через бойові дії. Спочатку «Топольок» відвідуватимуть 16 вихованців, однак кількість дітей збільшиться. Поступово до райцентру повертаються мешканці, відновлюють роботу соціальні об’єкти та комунальні служби, ліквідовуються наслідки обстрілів. У мирний час у Станиці Луганській функціонували три дитячі садки і три школи. З дошкільних закладів роботу відновив лише один, а щодо шкіл, то працюють усі. Урочисте відкриття дитсадка відбулося за участю бійців Національної гвардії з батальйону ім. Кульчицького. Військові пригостили дітей солодощами, пообіцявши взяти над ними шефство.
Тим часом у Троїцькому Попаснянського району нарешті з’явилося світло. Енергопостачання тут не було три місяці. Село розташоване в районі Дебальцевого і пережило сильні обстріли. Зруйновано школи й будинки, попаданнями з «Градів» пошкоджено стару кам’яну церкву, повалено опори ліній електропередач. На контрольованій Україною території Луганщини Троїцьке залишалося єдиним населеним пунктом без електроенергії. Відновити світло було надзвичайно важко. Передусім через те, що лінії дуже пошкоджено. Крім того, підходи до електроопор, які ведуть у село, часто було заміновано. Але світло з’явилося завдяки зусиллям ремонтних бригад.
Єдиним населеним пунктом на контрольованій українською владою території області, де не діє жодна із систем життєзабезпечення, продовжує залишатися Трьохізбенка. Тут немає газу. Газогін пошкоджено на окупованій території. Пропустити туди ремонтні бригади з української сторони бойовики навідріз відмовляються. Одна зі спроб взимку мало не закінчилася для ремонтників трагічно: їх обстріляли з мінометів. Щоб подати в село газ, вирішено збудувати газогін в обхід. Уже розроблено кошторис, а фінансування візьме на себе обласний бюджет.
Луганська область.

 


Фото надано автором.