На сході ситуація загострилася, кажуть у прес-центрі АТО і повідомляють, що за останню добу бойовики 22 рази обстріляли позиції наших військових. Так, в районі міста Авдіївка терористи відкрили вогонь із реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град». Крім того, зі 120-міліметрового міномета вони двічі обстрілювали опорні пункти поблизу Пісків і Опитного. Яка нині ситуація на фронті розповіли українські військові.
Боєць батальйону «Дніпро-1» (с. Піски):
«Під регулярними обстрілами всі наші позиції, які розташовано на передньому краї населеного пункту. Окупант лупить і зі стрілецької зброї та кулеметів різного калібру, і з 120- мм і 80-мм мінометів, а також САУ й танків. Крім того, постійно працюють снайпери. Найбільше летить снарядів з боку Жаб`ячого та «Вольво-центру», а також нового терміналу донецького аеропорту. Нам заборонено стріляти у відповідь і застосовувати артилерію. Наразі втрати з боку бійців полку «Дніпро-1» відсутні. Бойовий дух високий і жодної позиції не здамо.
Полк особливого призначення «Азов» (маріупольський напрямок):
«Провокації з боку бойовиків тривають. Сьогодні в районі населеного пункту Широкине нас обстріляли зі стрілецької зброї та мінометів. За нашою інформацією, учора наші побратими із батальйону «Дніпро-1» знищили поблизу Маріуполя склад терористів, у якому зберігалися артилерійські боєкомплекти та озброєння. Крім того, підірвано важку бронетехніку ворога біля с. Саханка. В районі Павлополя працювали диверсійно-розвідувальні групи. 
24-а механізована бригада (район 24-го блокпосту):
«Останніми днями бойовики інтенсивно обстрілюють наші позиції. Учора на околиці Кримського бойовики цілий день лупили із автоматичної зброї та гранатометів. Поранення отримав наш побратим. Однак тримаємося, відступати не збираємося».
За інформацією прес-служби МВС, з боку тимчасово окупованої території був здійснений обстріл селища Новолуганське Артемівського району. Встановлено, що в результаті обстрілу два неповнолітніх місцевих жителя 1998 і 1999 року народження отримали легкі тілесні ушкодження. Госпіталізації постраждалі не потребують, медична допомога їм була надана на місці.
«В результаті прямого влучення снаряду згорів легковий автомобіль ВАЗ-210. Осколками пошкоджено вікна фільтрувальної станції, деяких житлових будинків. Встановлюється матеріальний збиток. На місці події працює слідчо-оперативна група. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України», — зазначили у силовому відомстві.