Бокс. Президент Всесвітньої боксерської організації (WBO) Франсіско Валкарсель підтвердив інформацію про те, що наступним суперником чемпіона світу за версіями WBO, ІBF, WBA і ІBO у суперважкій вазі українця Володимира Кличка має стати обов’язковий претендент на його титул за версією WBO британець Тайсон Фьюрі.
За словами Валкарселя, цей поєдинок має відбутися протягом найближчих 180 днів, тобто до кінця жовтня нинішнього року. Раніше «Голос України» повідомляв про те, що Володимир Кличко запланував бій у вересні в Німеччині.
— Я одержав інформацію про те, що зобов’язаний провести бої з обов’язковими претендентами на титул, — сказав Кличко-молодший. — Зважаючи на це, моїм наступним суперником буде Тайсон Фьюрі. Либонь, цей поєдинок відбудеться не в США. Думаю — в Європі. Знаю, що британець — обов’язковий претендент за версією WBA. Тому я маю провести цей бій.
Сам Фьюрі оригінальністю не відзначився. Сказав те, що ми вже неодноразово чули від його попередників — суперників нашого суперчемпіона.
«Подивимося, як він усе це зробить проти суперника з такими самими габаритами, який молодший, сильніший, швидший і має нокаутуючий удар. Тобто проти мене. Як і раніше, я не бачу в Кличкові нічого такого, що змушувало б мене хвилюватися. Я більш ніж певен, що припиню його царювання і почну еру Фьюрі», — «скромно» заявив британець.
Як кажуть, поживемо — побачимо. Все може трапитися. Адже це спорт. Але варто нагадати наш відомий вислів: «Не кажи гоп, поки не переїхав Чоп»...


Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.