«Голос України» вже розповідав про зірвані збори акціонерів «Запоріжжяобленерго». Нагадаємо, що 21 квітня вони закінчилися мінуванням приміщення Палацу культури енергетиків. А 23 квітня, з посиланням на прес-службу Фонду держмайна України, з’явилося повідомлення: «Завдяки оперативній роботі органів правопорядку і місцевої адміністрації вдалося перешкодити спробам доки невідомих осіб зірвати збори і забезпечити роботу зборів акціонерів. За проведенням процедури реєстрації акціонерів і проведенням самих зборів здійснювали нагляд представники Національної комісії з цінних паперів і фондового ринку». Окрім того, було заявлено про початок конкурсу на заміщення вакансії керівника підприємства. Бо попереднього було начебто звільнено...

А вже 27 квітня представники ФДМУ, за підтримки приблизно півсотні осіб спортивної статури, спробували увійти до приміщення адмінкорпусу «Запоріжжяобленерго» вже з новим керівником. Утім охорона нікого не пропустила і викликала міліцію. Остання (як і попереднього разу) постояла осторонь, не втручаючись у події. А потім офіційно підтвердила: має місце не традиційне в українських реаліях рейдерське захоплення, а офіційна зміна керівництва Фондом держмайна.
Тепер точаться... переговори, бо контроль над «Запоріжжяобленерго», 60 відсотків акцій якого, нагадаємо, належать державі, найвірогідніше, втрачено.
Запоріжжя.