Такими дивами відкрили туристичний сезон у Кам’янці-Подільському. До роботи історичних майданчиків долучились музейні працівники, реконструктори, співаки і танцюристи, кухарі і пекарі.

 

 

Цікавинкою свята стала Солодка фортеця (на знімку). Її склали із восьми тисяч кольорових кексів. На виготовлення здобних «цеглин» пішло по 50 кілограмів борошна і цукру, а замість будівельного розчину — 100 кілограмів крему. Після демонстрації цього кулінарного витвору, його розклали в спеціальні упаковки, які власноруч виготовили діти. На кожній коробці — малюнки і побажання для воїнів АТО. Частину Солодкої фортеці відправлять прямо на передову, а рештою пригощали гостей під час свята.
У Сувенірному містечку виросло Дерево подільських ремесел. Металеву конструкцію народні умільці прикрасили своїми виробами. Біля «розквітлого» дерева загадали одне бажання — мир і спокій для України.
Відкриття туристичного сезону було яскравим і масовим. Тож у місті сподіваються, що й надалі Квітка на камені притягуватиме все нових і нових відвідувачів.
Хмельницький.


Фото автора.