У понеділок на виїзному засіданні уряду прем’єр-міністр Сербії Александр Вучич, підбиваючи підсумки першого року роботи нового кабінету міністрів, заявив, що найпершим завданням політичних реформ у країні буде скорочення кількості депутатів Скупщини (парламенту).
Як повідомило сербське національне інформаційне агентство «Танюг», він вимагає зменшити кількість депутатських місць у парламенті з 250 до 125, або хоча б до 150. Як приклад він навів Чехію і Бельгію, де майже таке ж населення, як і в Сербії — близько 10 мільйонів осіб, але на 50 депутатів менше.
«Це не є проблемою державних витрат, а питання ставлення до вирішення державних завдань. Відповідальність і робота — це ключові слова для всіх міністрів. Цього не можу сказати про всіх депутатів. Ні, уряд не може скаржитися і виправдовуватися високими навантаженнями, а повинен йти до мети й добиватися гарного життя для всіх сербів», — сказав Александр Вучич.
Прем’єр-міністр наголосив, що політичні реформи торкнуться і виборчих законів, щоби зберегти в Сербії демократичну систему.