З 1 квітня НКРЕКП затвердила нові тарифи на транспортування та постачання природного газу для ПАТ «Рівнегаз». Хоча тарифи й підвищилися, цього недостатньо для покриття фактичних витрат компанії. Адже в затвердженому тарифі на транспортування витрати на забезпечення виробничої діяльності ПАТ «Рівнегаз» закладені на рівні 70,2 відсотка. При такій ситуації ПАТ «Рівнегаз» не матиме можливості вкладати кошти у розвиток підприємства, а отриману тарифну виручку направлятиме виключно на підтримку газотранспортної мережі.
На безплатне встановлення лічильників газу споживачам у тарифі передбачено 2,4 млн. грн. за реальної потреби 29,3 млн. грн. Також для ПАТ «Рівнегаз» залишається проблемною те, що у тарифі немає складової для повного покриття вартості газу, спожитого на виробничо-технологічні потреби торік, яка виникла через зростання ціни на газ та зменшення норм споживання.
Витрати на оплату праці, закладені у тарифі, також не дають можливості прирівняти зарплати працівників до рівня середньої зарплати по промисловості в області.
ПАТ «Рівнегаз» сподівається, що НКРЕКП з розумінням поставиться до проблем товариства. Адже єдиним виходом із цієї ситуації є коригування тарифів на транспортування та постачання природного газу вбік збільшення.
Про це повідомила фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою ПАТ «Рівнегаз» Вікторія ЛЕВЧУК.