Футбол. Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Перший матч. 5 травня.
«Ювентус» (Італія, Турин) — «Реал» (Іспанія, Мадрид). 2:1. Голи: Мората, 8, Роналду, 27, Тевес, 58 (п).
«Ювентус»: Буффон, Лігтштайнер, Бонуччі, К’єлліні, Евра, Маркізіо, Пірло, Стураро (Бардзальї, 64), Відаль, Тевес (Перейра, 86), Мората (Льоренте, 78). Тренер — Массіміліано Аллегрі.
«Реал»: Касільяс, Варан, Пепе, Рамос, Марсело, Карвагаль, Іско (Ернандес, 63), Кроос, Джеймс Родрігес, Бейл (Гесе, 86), Роналду. Тренер — Карло Анчелотті.
Рефері — Мартін Аткінсон (Англія).
Турин. Стадіон «Ювентус Стедіум». 41 011 глядачів. 19 градусів.
Протягом більшої частини матчу на полі ми побачили досить рівний футбол. Обидві команди побоювалися одна одну, а на долю зустрічі значною мірою вплинув швидкий гол «Ювентуса» у виконанні колишнього гравця «Реалу» Альваро Морати. Це дало змогу туринцям перейти на притаманний італійцям оборонний стиль футболу, віддавши ініціативу королівському клубу.
Втім, мадридці відігралися відносно швидко. Не скориставшись низкою моментів, вони забили завдяки майстерності свого лідера Кріштіану Роналду. Після цього нічого особливо не змінилося: більш-менш рівний футбол з контролем м’яча гостями.
Після перерви градус обережності зріс. У такому режимі вдача могла повернутися обличчям до кого завгодно. Але поталанило «Ювентусу», котрий заробив пенальті й скористався шансом. Надалі італійський клуб дотримувався тактики гри на контратаках. Натомість «Реал» продовжував тиснути на позиції суперника. Але нічого надзвичайного не вигадав, навіть пропустити в кінцівці зустрічі міг. І такий рахунок — надто багатообіцяючий для повторного поєдинку на «Сантьяго Бернабеу» в Мадриді 13 травня.
Форвард туринців Карлос Тевес, що реалізував переможний пенальті, після зустрічі сказав:
— Дуже непростий суперник нам дістався, але питання про переможця пари залишається відкритим. Вважаю, що фаворита немає. До фіналу вийде той, хто менше помилятиметься.
У нас чудовий колектив. Ми з повагою ставимося до історії клубу і його кольорів. Це допомогло нам виграти чемпіонат Італії, вийти до фіналу національного кубка й дістатися півфіналу Ліги чемпіонів. Я вірю в тренера й одноклубників. Відчуваю також, що в колективі мене вважають важливим гравцем. Коли таке відбувається, то футболіст віддає боротьбі всі сили. І я викладаюся на сто відсотків.