Центральна виборча комісія звернула увагу Верховної Ради на необхідність законодавчого врегулювання питань фінансування підготовки і проведення місцевих виборів у випадках бездіяльності органів місцевого самоврядування щодо прийняття відповідних рішень.
Така бездіяльність уже не раз була причиною зриву проміжних місцевих виборів не тільки у Запорізькій області, а й в інших регіонах країни. Про це «Голосу України» повідомили у відділі взаємодії зі ЗМІ секретаріату ЦВК.
Також під час засідання, яке відбулося 30 квітня, комісія внесла деякі зміни до переліку одномандатних виборчих округів, утворених на постійній основі постановою ЦВК від 28 квітня 2012 року. Зміни стосуються 14 одномандатних виборчих округів, утворених у межах Вінницької, Донецької, Луганської, Одеської, Рівненської, Хмельницької областей та міста Києва.
Крім того, комісія, відповідно до Закону «Про доступ до публічної інформації», відмовила Сергію Антоненку в задоволенні запиту на інформацію щодо надання копій нормативно-правових актів, розпорядчих документів, договорів про обмін інформацією, якими встановлено порядок надання нормативних та інших документів комісії для розміщення в інформаційно-пошукових системах у галузі права, а саме: «ЛІГА: ЗАКОН», «НАУ», «Право», «Інфодиск», «Дінай», «Парус» та інших.
Доповідач із цього питання зазначив, що Товариство з обмеженою відповідальністю «Інформаційно-аналітичний центр «ЛІГА» не надало Центрвиборчкому погодження на поширення відповідного договору з ЦВК про інформаційне співробітництво та надання його для ознайомлення третім особам. Водночас було зазначено, що комісією не укладалися договори із комерційними розробниками інших, крім 
«ЛІГА: ЗАКОН», інформаційно-пошукових систем у галузі права.
На завершення засідання було розглянуто поточне питання функціонування Державного реєстру виборців.