У Хорольському районі на Полтавщині залишилося 7 учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни, які у 1944 році брали участь у визволенні Білорусі від німецько-фашистських загарбників. Днями їх відзначено медалями «70 років визволення Білорусі» та вітальними адресами Президента Республіки Білорусь О. Лукашенка. Нагороди надійшли з посольства Білорусі в Україні, а вручив їх голова ради Хорольської районної організації ветеранів, почесний ветеран України Дмитро Кражан.
У вітальних адресах, зокрема, говориться: «Велика Вітчизняна війна навіки увійшла в історичну пам’ять білорусів як героїчна епоха, в якій нерозривно об’єднані тріумф і трагедія, скорбота про невинні жертви, радість перемоги і велика повага до мужності народу у його священній боротьбі з ворогом. Низький уклін і шана, щира синівська вдячність за Перемогу... Бажаю Вам міцного здоров’я, невичерпної енергії, бадьорості духу, благополуччя і довгих років життя під мирним небом».
Медалі вручено Борису Гузю, Миколі Козло, Володимиру Горбу з Хорола, Івану Лисенку з села Єньки, Олександру Давидюку з Покровської Багачки, Івану Стовбі з села Ковалі та Ганні Широкоступ з Петракіївки. На жаль, Микола Гузь з Хорола не дожив до цієї урочистої дати, тож його медаль отримала дружина — Валентина Григорівна.
Насамкінець ветеранів привітали представники влади Хорольського району та вручили їм квіти.

Полтавська область.

Нагороджені Борис Гузь, Микола Козло, Володимир Горб (зліва направо).

Фото автора.