Керівники чотирьох найбільших банків Греції вимагають від уряду якнайшвидшого закінчення переговорів з міжнародними кредиторами й укладення договору про нові позики. Виконавчий директор Національного банку Леонідас Франгіадакіс заявив, що досягнення цієї мети переконає партнерів у європейській орієнтації країни, допоможе реставрувати економіку й виведе її на орбіту стабільного економічного зростання.

Грецькі ЗМІ повідомляють, що після зміни команди переговорників сторони помітно просунулися вперед, і кредитори задоволені новими пропозиціями Афін. Уряд Алексіса Ципраса пішов на великі поступки для виходу з переговорного глухого кута, куди завела впертість міністра фінансів Янніса Варуфакіса. Він намагався диктувати свої умови Єврогрупі й шантажував тим, що Греція звернеться по кредити до Росії. Але, очевидно, у грецькому уряді зрозуміли безперспективність фінансового співробітництва з Москвою, від якої відвернувся увесь цивілізований світ і яка сама зазнає фінансових труднощів, і винесли на обговорення Єврогрупи кілька нових пропозицій. Серед них продаж двох мажоритарних часток у двох найбільших портах Греції, поступки стосовно розміру ПДВ і проведення реформ у пенсійній системі. Аналітики Єврогрупи уважно вивчають ці пропозиції і до кінця тижня мають зробити висновок щодо того, як реформи відіб’ються на платоспроможності Греції.
Керуючий грецьким Юробанком Фокіон Каравіас заявив, що уряду слід іти й на інші поступки кредиторам, оскільки країна перебуває під перманентним кредитним пресом і нестабільністю фінансової системи. «Це не може тривати нескінченно, тому для країни надто важливо досягти реальної угоди з європейськими партнерами й одержати нові кредити. Лише це врятує нас від фінансового краху й колапсу», — заявив Фокіон Каравіас.