«Серйозні кроки в напрямку політичного врегулювання» — так учасники Тристоронньої контактної групи щодо ситуації на Донбасі прокоментували результати чергової зустрічі в Мінську. Серед «здобутків» перемовин — рішення надалі більш предметно працювати в експертних підгрупах (політичній, економічній, гуманітарній та з безпеки). Також домовились відправити спостерігачів від кожної підгрупи на лінію зіткнення. Про це, за підсумками засідання, заявив представник України колишній президент Леонід Кучма, повідомляє Укрінформ. Місце і час зустрічей кожна з робочих підгруп визначатиме «залежно від ситуації». Серед ключових питань — подальше відведення військової техніки та озброєння, проведення виборів на Донбасі, відновлення фінансово-економічної інфраструктури регіону тощо. «В усіх підгрупах сторони досягли консенсусу і домовились працювати далі», — підсумувала результати зустрічей у Мінську прес-секретар Леоніда Кучми.

А от представник так званої «ДНР» Денис Пушилін останню мінську зустріч назвав проривом і припустив, що «наближається повноцінне перемир’я».
Тим часом міністр оборони США Ештон Картер у середу, під час слухань у Сенаті, підтвердив оцінку командувача Сухопутних сил НАТО в Європі генерала Брідлава про високу вірогідність підготовки російськими військами наступу на сході України: «Справді виглядає так, що відкрито підтримувані Росією сепаратисти в східній Україні готуються до чергового раунду військових дій», — передає Укрінформ.