У селі Чудей Сторожинецького району Чернівецької області колишній сільський голова вкрав у людей землю — а саме, без відома депутатів сільради привласнив одразу кілька ділянок. Як стверджують народні обранці, за передачу землі вони не голосували, а тому рішення сесії Чудейської сільської ради, яким нібито підтверджується процедура передачі, сфальшоване.
Де шукати справедливості — селяни не знають, бо досі землю їм не повернули. Люди у розпачі: місцеві родини жили з продажу овочів та іншої городини — і це було єдине джерело прибутку. Крім того, люди доводили свої городи до ладу понад двадцять років, адже колись тут було суцільне каміння. І тепер їхню землю вкрали.
Землевпорядника, який підробив документи, вже притягнуто до відповідальності. Журналісти «Народного контролю» звернулися до обласної прокуратури. Правоохоронці пообіцяли переглянути справу про незаконний перехід землі у приватну власність. Але дивує факт, що правоохоронні органи не звертали увагу на цю протиправну ситуацію, допоки за справу не взялися журналісти.
Чернівецька область.