Тридцять два вчителі шкіл Краматорська, Маріуполя, Слов’янська, Дружківки, Костянтинівки, Артемівська, Красного Лимана та інших міст і районів області брали участь в обласному етапі XX Всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2015». Маріуполь у конкурсі представляла педагог спеціалізованої загальноосвітньої школи № 66 Олена Царюк (на знімку).

 

 

— Наша школа є незмінним учасником багатьох міських турнірів та олімпіад і традиційно досягає високих результатів, — розповіла директор школи Наталя Ровицька. — На обласному етапі всеукраїнського конкурсу «Учитель року», що відбувся нещодавно у Слов’янську, наша Олена Царюк здобула першість серед педагогів української мови і літератури. Вірю, що коли в місті буде мир, ми зможемо досягти ще більших успіхів. Адже більше половини педагогічного колективу — молоді, активні й перспективні педагоги.
Олену Царюк застав на уроці, а коли пролунав дзвоник на перерву, зміг розпитати про конкурс. У турнірі брало участь чимало досвідчених педагогів, з інноваційними програмами навчання. «Було багато цікавої й корисної інформації, адже приїхали переможці міських етапів. Звичайно, хвилювалася, а все-таки вдалося вийти в число перших. Вдячна за допомогу й підтримку педагогічного колективу рідної школи, батьків, науково-методичного центру міста і, звичайно, моїх учнів», — каже Олена.
— Як ви стали викладачем української?
— Мені завжди подобалися література й мовознавство, але велику роль у захопленні зіграли, безсумнівно, школа і моя вчителька української мови і літератури Ганна Олексіївна Стрюк.
— Чи вдається передати любов до мови своїм учням?
— Намагаюся просто і зрозуміло пояснити матеріал, ретельно готуюся до кожного уроку. Радію, що багато моїх підопічних захоплені предметом, показують рік у рік гарні знання матеріалу. Це учениці Катерина Кіор — призерка Всеукраїнської олімпіади з української мови і літератури, переможниця міського етапу конкурсу ім. Т. Г. Шевченка Єва Петрицька та призерка конкурсу Ярослава Швед. Минулого року блискучі знання в Міжнародному конкурсі знавців української мови ім. П. Яцика показав учень мого класу Андрій Іщенко. У 2014-му найчисленнішою учнівською групою, що брала участь у Всеукраїнському конкурсі «Соняшник», стали мої вихованці.
Маріуполь
Донецької області.


Фото з особистого архіву Олени Царюк.