Президент України Петро Порошенко 11 травня відвідав Чернігівщину. Він побував у 169-му навчальному центрі Сухопутних військ Збройних Сил «Десна», де ознайомився з новітніми розробками високоточної зброї, виготовленої на вітчизняних військових підприємствах ДК «Укр-оборонпром» (на знімку). 

«Главі держави було продемонстровано ракети «Стугна», «Комбат», легкий протитанковий ракетний комплекс «Корсар», керований артилерійський снаряд «Квітник», гранатомети, броньовану військову техніку та новітній комплекс розвідки. На полігоні 169-го навчального центру «Десна» Сухопутних військ ЗСУ проведено стрільби зброєю, що почала надходити в АТО.
Українським Збройним Силам буде чим зустріти ворога, — зазначив Президент на брифінгу, ведучи мову про можливий наступ бойовиків. — Це найсучасніші, високоточні, найтехнологічніші зразки української протитанкової зброї». Глава держави підкреслив, що вона на 100 відсотків вироблена в Україні або в країнах, які є нашими партнерами в ЄС.
П. Порошенко вважає, що в нинішніх реаліях «необхідно зробити все можливе, щоб скоротити відстань між виробництвом сучасної української зброї та українським військом». У цьому зв’язку він поставив завдання перед керівництвом Міністерства оборони, ДК «Укроборнпром», Чернігівської облдержадміністрації щодо поліпшення роботи чернігівських військових заводів, а також ефективного використання їхнього обладнання.

Чернігівська область.

Фото Віктора КОШМАЛА.