У Бердичівському гарнізонному будинку офіцерів відбулася зустріч представників Міноборони з учасниками АТО, військовослужбовцями, активістами громадських організацій.
За словами її організатора, народного депутата Олександра Ревеги, найважливіше для тих, кому довелося воювати на сході, — це отримати статус учасника бойових дій. Тож ті, хто повернувся із зони АТО, нарікали, що на це йде багато часу.
Водночас представники Міноборони повідомили, що такий статус уже отримали 29 312 осіб, а на уточнення повернуто документи майже двох тисяч. Відмовили у наданні статусу шістьом особам.
Бердичівський міський голова Василь Мазур звернув увагу на те, що документи й справді треба ретельно перевіряти, бо вже навіть по місту видно, що до пільг хочуть «примазатися» люди, які в зоні АТО ніколи не були і не будуть.
Цікавило учасників зустрічі й те, як розв’язуватимуть житлову проблему. Представники Міноборони запевнили, що забезпечення житлом сімей, члени яких загинули, перебуває під контролем у міністра. Зокрема, цього року на будівництво житла мають спрямувати 63 мільйони 349 тисяч гривень. У Бердичеві таких сімей дев’ять. Місто виділило земельні ділянки, підвело комунікації, вже розроблено необхідну документацію.
Реабілітація військовослужбовців — не менш важливе питання, вважає Олександр Ревега. За кошти народного депутата незабаром 12 учасників АТО буде відправлено на оздоровлення. А Василь Мазур повідомив, що місто готове запропонувати дитячий табір «Орлятко» під центр для реабілітації військовослужбовців.
Учасники зустрічі звернули увагу на працевлаштування тих, хто постраждав в АТО фізично. На їхню думку, такі чоловіки можуть працювати інструкторами у військових частинах.

Житомирська область.