Настав «критичний момент для дій з боку Росії і сепаратистів із дотримання Мінських домовленостей», підписаних у лютому. Це заявив держсекретар США Джон Керрі учора в Туреччині під час зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО.

Нагадаємо, що 12 травня Джон Керрі відвідав Сочі, де провів чотиригодинні переговори з президентом Росії Володимиром Путіним. Головне питання, яке обговорювалося на зустрічі, Джон Керрі озвучив під час спільного з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим брифінгу. «Я ще раз наголошу, що, на думку Америки, Мінські угоди є найліпшим і головним шляхом до миру. І ці угоди повинні бути повністю виконані. Що швидше, то краще», — цитує Керрі «Радіо Свобода». «Зрозуміло, якщо (і коли) Мінські угоди будуть виконуватися, американські та європейські санкції можуть поступово зніматися», — наголосив він. Також під час зустрічі йшлося про необхідність демілітаризації Широкиного, звільнення політв’язнів (у тому числі Надії Савченко)... Тим часом у Москві заявили, що прориву в переговорах не сталося.
Учора також стало відомо, що Північноатлантичний альянс досяг консенсусу стосовно збереження санкцій проти РФ щонайменше до кінця року — до повного виконання Мінських домовленостей.
Також Джон Керрі провів телефонну розмову з Президентом України Петром Порошенком і зустрівся в Туреччині з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним.