У зоні АТО бойовики продовжують вести вогонь із забороненої Мінськими домовленостями зброї: артилерії, мінометів і гранатометів. Яка нині ситуація на фронті, розповіли українські військові:


Боєць полку особливого призначення «Азов» (Маріупольський напрямок):


«Ситуація в Широкиному напружена. Від самого ранку терористи били із міномета калібру 82 мм. Потім вогонь вели з різних видів стрілецької зброї. Постраждалих серед особового складу немає. І хоча за останню добу обстріли дещо вщухли, нам від цього не легше. Адже бойовики постійно провокують військових. Наприклад, днями вони гатили із гранатомета. Після одного з таких обстрілів ми відкрили вогонь у відповідь. З радіоперехоплень стало відомо, що сепарів було ліквідовано».


Боєць батальйону спеціального призначення «Січ» (с. Піски):


«У нас — як завжди. За вісім місяців, скільки я тут перебуваю, жодного дня не припинявся вогонь. З періодичністю раз на тиждень або гинули люди, або були поранені. Про такі речі дуже тяжко говорити, я хотів би сказати про мотивацію тих людей, які зі мною перебувають у цьому населеному пункті. Усі ми переконані: ні сантиметра своєї землі не віддамо окупантам. Знаю, що вчора неспокійно було в Авдіївці. Наші позиції там зазнали обстрілів з міномета калібру 120 мм. Також працював снайпер. Нині є загроза прориву ворога з боку Мар’їнки. Всі підрозділи переведено в режим повної бойової готовності».