Унікальне оборонне замовлення виконав Херсонський механічний завод. Для спецпідрозділів місцевої міліції, які виконують бойові завдання у зоні АТО та на кордоні з окупованим Кримом, тутешні фахівці налагодили випуск спеціальних кронштейнів для кріплення оптичних прицілів на стрілецьку зброю. Адже вони в польових умовах часто виходять з ладу, і нову деталь доводиться чекати тижнями, оскільки таку техніку в Україні не виготовляють.


— За наданим зразком ми спочатку випустили експериментальну партію кронштейнів до оптичних прицілів. Вони пройшли випробування в умовах практичних стрільб. Після того як усунули певні недоліки, спеціалісти запустили у виробництво тридцять кронштейнів. Їх уже передали в розпорядження облуправління МВС, — розповів генеральний директор підприємства Станіслав Путілов.


Замовлення для міліції майстри Херсонського механічного заводу виконали безплатно. Хоча кажуть: могли запустити серійне виробництво кронштейнів, якби було відповідне замовлення від концерну «Укроборонпром» чи від армійців та правоохоронців.


Херсон.