Спеціалізований медичний автомобіль 43-му батальйону Міністерства оборони України, який перебуває в зоні АТО, передав народний депутат Андрій Павелко. Підрозділ було сформовано у Дніпропетровську у вересні минулого року. 95 відсотків його військовослужбовців становлять добровольці.

— Кожне життя наших воїнів має бути врятоване, — сказав Андрій Васильович. — Хотілося б, щоб цю машину використовували в мирних цілях, наприклад, для доправлення породіль, продовження роду українців. Але нині у країні війна, і ми маємо думати про захист своєї території й допомогу військовим. Низький уклін нашим героям, які на передовій захищають Батьківщину. Ми допомагатимемо їм і надалі, щоб їхні життя було врятовано й вони могли повернутися до своїх родин.
Ключі від автомобіля вручили начальнику медичної служби батальйону Сергію Фененку. Він зазначив, що отримана техніка оперативно доправлятиме поранених з передової в госпіталь. Водночас значно скоротиться час їх до-правлення до найближчої лікарні. Крім того, спеціалізовану медичну допомогу поранені зможуть одержувати просто на місці.
— Подарунок дуже важливий для нас, — наголосив лікар. — Бійці вже знають, що нам подарували машину. Вони побачать, що ми не забуті. І якщо когось буде поранено — є лікарі, фельдшери, є спеціалізована машина.

Дніпропетровська область.

 

Андрій Павелко (праворуч) передає ключі Сергію Фененку.

Фото надано міською організацією партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність».