З одіозних суддів Печерського районного суду Києва Оксани Царевич і Віктора Кицюка знято запобіжні заходи у вигляді особистого зобов’язання — з’являтися на виклик слідчого, повідомляти про зміну місця перебування і носити засоби електронного контролю.
Вінницький міський суд відмовив прокуратурі області у продовженні термінів запобіжного заходу. Раніше суд встановив їх строком на два місяці. Визначений час сплив 11 і 12 травня ц. р. Обласна прокуратура звернулася з клопотанням продовжити дію запобіжних заходів ще на шість місяців. Клопотання розглядали в суді протягом двох днів. У понеділок, 11 травня, суддя Сергій Клапоущак ухвалив рішення про відмову в задоволенні заяви прокуратури стосовно судді Оксани Царевич. А наступного дня аналогічне рішення прийняв суддя Олександр Олійник стосовно судді Віктора Кицюка.
Нагадаємо, що судді Оксана Царевич і Віктор Кицюк під час Революції Гідності судили автомайданівців. У Віктора Кицюка сплив п’ятирічний термін виконання обов’язків судді. Суддя Оксана Царевич у нинішній час перебуває у відпустці. Кримінальні провадження стосовно згаданих суддів не закрито.

Вінницька область.