У Верховній Раді зареєстровано законопроект про націоналізацію майна торговельної мережі «АТБ». Автором його є депутати з різних фракцій, під ним уже підписалися понад десять обранців.


Один з авторів законопроекту Дмитро Лінько (фракція Радикальної партії Олега Ляшка) відзначив, що мережа супермаркетів «АТБ» сьогодні працює на території «ДНР» і «ЛНР», а також у Криму й активно розбудовується, хоча й відбулося перейменування. Депутат повідомив, що є підтверджувальні факти, фото і відеозаписи того, що автомобілі «АТБ» сьогодні перевозять до Криму продукцію з України, а на території «ДНР» і «ЛНР» автомобілі «АТБ» перевозять зброю, загиблих терористів. За словами Д. Лінька, проти керівників мережі супермаркетів відкрито два кримінальні провадження щодо фінансування тероризму та несплати податків. «З огляду на те, що Україна сьогодні у стані війни, та щоб її зупинити і не посилювати терористів і сепаратистів на сході, ми пропонуємо націоналізувати мережу супермаркетів «АТБ», — сказав Лінько. — Це буде підтримка нашому бюджету і реальне прикриття шляхів фінансів для терористів».


Депутати, ініціатори законо-проекту, також заявили, що вже почули перші погрози про зняття з них депутатської недоторканності і притягнення до відповідальності, однак не бояться цього.