Футбол. Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Матч у відповідь. 12 травня.


«Баварія» (Німеччина, Мюнхен) — «Барселона» (Іспанія). 3:2. Голи: Бенатья, 7, Неймар, 15, 29, Левандовський, 59, Мюллер, 74. Перший матч — 0:3.


«Баварія»: Нойєр, Рафінья, Бенатья, Боатенг, Швайнштайгер (Мартінес, 87), Алонсо, Бернат, Лам (Роде, 68), Алькантара, Мюллер (Гьотце, 87), Левандовський. Тренер — Госеп Гвардіола.


«Барселона»: тер Штеген, Алвес, Піке, Маскерано, Альба, Ракитич (Матьє, 72), Бускетс, Іньєста (Гаві, 75), Мессі, Суарес (Педро Родрігес, 46), Неймар. Тренер — Луїс Енріке.


Рефері — Марк Клаттенбург (Англія).


Мюнхен. «Альянц Арена». 


70 000 глядачів. 23 градуси.


Досить видовищним вийшов матч у відповідь у Мюнхені. Хоча такий розвиток подій не важко було передбачити. По-перше, не було жодних сумнівів, що каталонці заб’ють. По-друге, мюнхенців ситуація просто зобов’язувала йти вперед великими силами.


Для господарів зустріч почалася напрочуд вдало. Зусиллями Бенатьї вони забили швидкий гол і відродили інтригу. Здавалося, що, перебуваючи на емоційному підйомі, підопічні Госепа Гвардіоли можуть сподіватися на чудесний порятунок. Однак досить швидко футболістів німецького клубу з небес на землю опустив гострий і разючий барселонський тризуб: Мессі—Суарес—Неймар. Саме ця трійця хутко організувала два голи у ворота Нойєра. Бразилець оформив дубль.


До честі гравців «Баварії», грати вони не полишили. Ще до перерви у господарів було чимало відмінних шансів відновити паритет, але на найвищому рівні діяв 23-річний німецький воротар «Барси» тер Штеген.


А от після перерви гравці каталонського клубу помітно розслабилися. Після того, як замінили уругвайця Суареса, гра «синьо-гранатових» попереду помітно зблякла. Адже підопічні Луїса Енріке віддали ініціативу супротивникові. Нею мюнхенці скористалися сповна. Левандовський і Мюллер — хлопці, котрі вміють і полюбляють забивати, — принесли перемогу «Баварії» у цьому матчі. Однак за підсумками двораундового протистояння до фіналу Ліги чемпіонів, який відбудеться в Берліні, вирушає «Барселона».