Футбол. Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Матч у відповідь. 13 травня.


«Реал» (Іспанія, Мадрид) — «Ювентус» (Італія, Турин). 1:1. Голи: Роналду, 23 (п), Мората, 57. Перший матч — 1:2.


«Реал»: Касільяс, Карвагаль, Рамос, Варан, Марсело, Гамес, Кроос, Іско, Бейл, Бензема (Гав’єр Ернандес, 67), Роналду. Тренер — Карло Анчелотті.


«Ювентус»: Буффон, Лігтштайнер, Бонуччі, К’єлліні, Евра, Погба (Перейра, 89), Пірло (Барцальї,79), Маркізіо, Відаль, Тевес, Мората (Льоренте, 84). Тренер — Массіміліано Аллегрі.


Рефері — Йонас Ерікссон (Швеція).


Мадрид. Стадіон «Сантьяго Бернабеу». 78 153 глядачі. 27 градусів.
Торік у вирішальному матчі попереднього розіграшу Ліги чемпіонів зустрічалися мадридські клуби «Реал» і «Атлетико». Міг стати іспанським і нинішній фінал. Адже право грати в ньому на день раніше здобула «Барселона». Але підкачав королівський клуб, котрий спіткнувся на «Ювентусі».
Мало хто очікував, що «стара синьйора» дасть справжній бій у Мадриді. Хоча туринці й заявляли, що приїжджати з метою обстояти переможний рахунок першого матчу не варто, що потрібно й про атаку думати. І підкріпили ті слова діями, бо не знітилися і намагалися відповідати на численні гострі випади «Реала».
Звичайно, тиск мадридців з перших хвилин став несамовитим. Однак гості огризалися, не дрімали. Поступово «Реал» помітно втрачав упевненість, а створені моменти тринькав із дивовижною щедрістю. Господарі розстрілювали робоче місце досвідченого Буфона з різних дистанцій, але рідко потрапляючи в площину воріт. Щоб відкрити рахунок, «вершковим» довелося заробити пенальті. Але розвинути успіх, незважаючи на тотальну перевагу за кількістю ударів, не вдавалося.
Після перерви «Ювентус» зусиллями іспанця Морати, котрий не підійшов «Реалу», зрівняв рахунок і зробив становище   господарів украй загрозливим. Вони, звісно, занепокоїлися і заходилися знову створювати моменти. Та робили цю справу вкрай невдало. Змарнували геть усе, нічого істотного так і вигадали. Натомість вовтузилися навколо карного майданчика суперника, котрий щільно замкнувся на всі «засуви».
Одне слово, впевненіше, грамотніше (звичайно, не без удачі) зіграв «Ювентус», котрий вийшов до фіналу. Востаннє це він робив дванадцять років тому. Отже, 6 червня на «Олімпіаштадіоні» в Берліні в поєдинку за право стати переможцем турніру Ліги чемпіонів сезону-2014/2015 зійдуться «Барселона» та «Ювентус»