«Домовилися з Франсуа Олландом (Президентом Франції. — Ред.) провести восени цього року в Парижі інвестиційний саміт», — написав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на своїй сторінці у Твіттер. На урядовому порталі повідомлено, що під час саміту відбудеться презентація інвестиційного потенціалу України.
«Масштабна приватизація, яку розпочав уряд України, а також початок функціонування зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом 1 січня 2016 року відкривають нові можливості для торгівлі та інвестиційних проектів», — наголосив Арсеній Яценюк і закликав французьких бізнесменів активніше виходити на наш ринок.
При цьому глава Кабміну вважає, що Франція може допомогти Києву в боротьбі з відмиванням грошей та розслідуванням корупційних злочинів колишніх українських посадовців, багато хто з яких приховав свої статки у Франції.
Після зустрічі з прем’єр-міністром Франції Манюелем Вальсом Арсеній Яценюк заявив, що сьогодні Україна — це передова лінія захисту Європейського Союзу, повідомляє прес-служба Кабміну. «Росія зобов’язана виконати Мінські домовленості. Україна виконує все, хоч нам і важко. Але поки з російського боку я такого бажання не бачу. Якщо Росія хоче виконувати «Мінськ», тоді навіщо на території України тримати 40 тисяч озброєних до зубів російських терористів, танки і зброю?» — зауважив він.
На думку Яценюка, нині можливість відновлення активних бойових дій на сході України є «вкрай високою».
Як таку інформацію сприйняв французький бізнес, котрий закликають вкладати свої кошти у розвиток нашого ринку, прес-служба не повідомляє.