Робоча група з розслідування фактів корупції має продовжити свою роботу. Таку думку під час брифінгу висловив член групи, народний депутат від фракції «Народний фронт» Антон Геращенко.


Він вважає роботу цієї групи важливою для суспільства. Насамперед для того, щоб з’ясувати: які заяви у минулому високопосадовця є правдою, а які не відповідають дійсності.


За словами депутата, на засідання робочої групи було запрошено директорів державних підприємств, міністерств та відомств. Переважно перевірки стосувалися дев’яти останніх років. «За кожним фактом порушення законодавства має бути відкрито кримінальну справу. Водночас недопустимим є маніпуляція цифрами», — наголосив А. Геращенко. І додав, що заяви пана Гордієнка, що в уряді Яценюка виявлені розкрадання на суму понад 60 млрд. грн., не відповідають дійсності. Адже є велика різниця між збитками та крадіжками.


Наприклад, пояснив парламентарій, директор державного авіазаводу «Антонов» розповів, що 210 млн. грн. кредиту, які бралися під заставу будівлі, були покладені в «Брокбізнесбанк». Банк розвалився, гроші пропали. На запитання — чому завод обрав саме цей банк — робоча група отримала відповідь: з цим банком «Антонов» співпрацював з 1996 року і не думав, що він розпадеться. «Однак ці 210 млн. вказані як вкрадені. Тож за кожним окремим випадком потрібно проводити детальну перевірку», — зауважив А. Геращенко.