18 травня планується презентувати План законодавчого забезпечення реформ.

Про це заявив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман під час зустрічі із Заступником Державного секретаря Сполучених Штатів Америки з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд (на знімку) у п’ятницю.
За словами В. Гройсмана, цей документ матиме чіткі параметри виконання завдань Верховної Ради із втілення реформ.

Керівник парламенту зазначив, що коаліція, сформована у Верховній Раді, ухвалила низку важливих законодавчих актів щодо реформування економіки, правоохоронної сфери та судової системи, і висловив переконання, що коаліція й надалі прийматиме важливі для країни рішення.

До того ж «ключовими завданнями, від яких залежить майбутнє України», керівник парламенту назвав проведення реформи з децентралізації і боротьбу з корупцією. На його переконання, виконання цих завдань є запорукою повернення довіри до влади та успішного проведення реформ в усіх сферах життєдіяльності країни.

В. Гройсман подякував США за послідовну підтримку України. «Для нас підтримка друзів є надзвичайно важливою», — зазначив він. Голова Верховної Ради також висловив вдячність пані В. Нуланд за її особисту позицію і підтримку українського народу під час Революції Гідності й нині.

Своєю чергою Заступник Державного секретаря заявила, що для США демократична, сильна, європейська Україна є надзвичайно важливою. В. Нуланд відзначила успіхи української влади на шляху здійснення реформ та наголосила на особливій ролі у цьому Верховної Ради.

Під час зустрічі сторони також обговорили шляхи врегулювання конфлікту на Донбасі.

Одним із головних завдань влади, за словами Володимира Гройсмана, є питання майбутнього України. Під час зустрічі сторони обговорили перебіг конституційної реформи в Україні.

Прес-служба Верховної Ради України.

 

Володимир Гройсман, Вікторія Нуланд і Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Джеффрі Р. Пайєтт.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.