Народний депутат Олексій Гончаренко просить Верховну Раду внести зміни до постанови Кабінету Міністрів «Про проведення прозорої й конкурентної приватизації в 2015 році». Ідеться про виключення з переліку об’єктів державної власності, що підлягають приватизації, понад 99 відсотків пакета акцій Одеського припортового заводу.

На його думку, ця приватизація може негативно позначитися на екології, тому що підприємство здійснює виробництво, зберігання й розвантаження рідкого аміаку. Якщо воно потрапить у руки несумлінного власника, це може призвести до зниження рівня безпеки технологічних процесів і, отже, екологічної катастрофи.


Народний депутат зазначив, що на заводі необхідно провести екологічний аудит. Саме цей документ ураховуватимуть під час визначення умов приватизації об’єктів, які здійснюють діяльність із підвищеною екологічною небезпекою. За даними Гончаренка, такий аудит не проводився. 


***


Міжфракційне депутатське об’єднання «Крим» і громадське об’єднання «Координаційна рада організацій вимушених переселенців із Криму» провели акцію під назвою «Безсмертний полк» під стінами посольства Російської Федерації в Києві. 


Протестувальники на чолі з народним депутатом Олексієм Гончаренком вимагали від російської влади звільнити політв’язнів Криму, що незаконно перебувають у російських в’язницях, а також надати інформацію про громадян України, які зникли без вісти або були вбиті на території окупованого півострова.


Учасники акції тримали в руках портрети вбитих, заарештованих і зниклих безвісти людей, що стали жертвами окупантів.


«Минув рік, як путінські цербери захопили в полон українського кінорежисера, громадського активіста, справжнього патріота Олега Сенцова. З арештів громадських діячів Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олексія Чернія та Олександра Кольченка, яких безпідставно обвинуватили в «підготовці терористичного акту» в окупованому Криму, розпочалася масштабна кампанія терору, арештів, залякувань, викрадень і вбивств проукраїнських громадських активістів, діячів політики, культури, журналістів, представників етнічних меншин і корінного населення півострова. Закликаємо до рішучих дій з боку РНБО, МЗС України та міжнародного співтовариства в особі ООН і ОБСЄ щодо звільнення політичних ув’язнених українців, які перебувають у Російській Федерації», — йдеться в резолюції пікету, яка передана послу Російської Федерації депутатським зверненням народного депутата, заступника глави фракції Блока Петра Порошенка Олексія Гончаренка.

 

Народний депутат Олексій Гончаренко біля посольства РФ у Києві 15 травня.


Фото надано депутатом.