Представники Європарламенту з групи «Друзі європейської України» Петрас Ауштревичюс, Марк Демесмаекер, Павел Свобода, Франк Енгел і Урмас Паєт відвідали Волноваху, Маріуполь та Широкине.

У Маріуполі депутати разом із представниками райадміністрації побували на місцях обстрілу мікрорайону Східний і зустрілися з потерпілими, яким висловили щиру підтримку. Депутати відзначили, що через чотири місяці ще видно сліди прямих влучень снарядів, не скрізь засклено вікна чи взагалі відновлено житлові будинки. Також європарламентарії провели зустріч із студентами Приазовського державного технічного університету, під час якої розповіли їм про Євросоюз і про те, які перспективи він відкриває перед Україною.
«Ваше майбутнє має відрізнятися від вашого минулого. Дивіться на своє майбутнє, на те, який шлях ви хочете обрати», — сказав Петрас Ауштревичюс.
Парламентарії побували також у центральній районній лікарні Волновахи і передали гуманітарний вантаж від датського благодійного фонду «Допоможемо українським дітям», зокрема, модульні ліжка, інвалідні візки та інше необхідне обладнання.
А в суботу в Міському саду відбулося святкування Дня Європи — з концертом, виставкою малюнків і цікавою програмою для гостей та учасників (на знімку).

Маріуполь
Донецької області.

Фото Євгена СОСНОВСЬКОГО.