У неділю майже 40 тисяч людей зібралися з усією Македонії на площі перед будинком уряду в Скоп’є на мітинг із вимогою відставки прем’єр-міністра Ніколи Груєвскі. Понад три години під палючим сонцем його учасники скандували: «Груєвскі, іди у відставку!»

З півгодинною промовою перед мітингувальниками виступив лідер опозиційного Соціал-демократичного союзу Македонії (СДСМ) Зоран Заєв. «Я звертаюся до прем’єра з ясним посланням від імені всіх, хто зібрався тут, — македонців, албанців, турків, сербів, боснійців, від усіх етнічних груп країни, від різних політичних партій, організацій і громадських організацій, робітників, службовців і студентів. Груєвскі, не відкладай, не тягни час. Іди у відставку!» — закликав прем’єра Зоран Заєв.
Він запропонував хвилиною мовчання вшанувати пам’ять загиблих у Куманово поліцейських на знак підтримки народом сил безпеки. А потім закликав поаплодувати тим службовцям поліції, які з ризиком для життя надали опозиційній партії докази того, що влада підслухувала телефонні розмови депутатів, політиків, журналістів і закордонних дипломатів. Головний опозиціонер Македонії представив план роботи майбутнього уряду, який готова створити його партія.
Після закінчення мітингу майже 4 тисячі протестувальників залишилися на площі й почали встановлювати намети біля Будинку уряду. Вони заявили, що не покинуть їх, поки Груєвскі не піде у відставку. За наказом влади до будівлі уряду стягнуто кілька сотень поліцейських і спецтехніку, в багатьох центральних кварталах македонської столиці чергують посилені загони поліції зі спеціальним спорядженням.
Акція протесту стала апогеєм політичної кризи в Македонії, що триває вже кілька місяців і посилилася через корупційні скандали і бій у місті Куманово 9 травня сил безпеки зі збройним угрупованням албанців, під час якого загинули 8 поліцейських і ще 37 були поранені. На думку опозиції, уряд навмисно допустив напад терористів на Куманово, щоб відволікти увагу народу від корупційного скандалу й викриття у підслуховуванні.
Після бою й загибелі поліцейських прем’єр-міністр Нікола Груєвскі відправив у відставку міністра внутрішніх справ і керівника развідуправління, але це не заспокоїло антиурядові настрої в країні.
СДСМ не припинив спроби легітимного усунення від влади ВМРО-ДПМНЄ (Внутрішньої македонської революційної організації — Демократичної партії македонської національної єдності), яка перемогла на дострокових парламентських виборах наприкінці квітня 2014 року. Опозиція на чолі із Заєвим вважає підсумки виборів підтасованими й оголосила бойкот роботі парламенту.