Вони не тільки нищать рибу під час її нересту, а ще й викладають фото своїх злочинів в Інтернеті. Днями на Херсонщині соціальні мережі збурив знімок, на якому двоє рибалок гордовито позують біля своїх снастей, тримаючи величезну рибину. 

І все б нічого, та в управлінні «Херсонрибоохорони» вже ідентифікували трофей як осетра вагою майже двадцять кілограмів. Це надзвичайно рідкісна риба, занесена до Червоної книги України. За її вилов притягують до кримінальної відповідальності, і всі рибалки це чудово знають. Утім, судячи зі знімку, злочинців це не зупиняє.


Інспектор управління «Херсонрибоохорони» Олександр Ковальов каже: місце вилову осетра вже встановили. Це дніпровська притока — річка Кошова, що протікає Херсонщиною. До речі, попри свої розміри, виловлений осетер ще не досяг дорослого віку і не залишив по собі потомства, яке б могло продовжити існування виду. Тому «Херсонрибоохорона» скерувала до міліції заяву про злочин — знищення риби, чий вилов заборонено законом.
Міліція звернулася до громади з проханням допомогти ідентифікувати особи чоловіків зі скандального фотознімку. Правоохоронці нагадують, любителям делікатесної риби доведеться сплатити 48 тисяч гривень компенсації шкоди, завданої навколишньому природному середовищу.


Херсон.

 


На знімку: те саме фото з осетром, який став здобиччю браконьєрів на річці Кошовій.