Вчора, 18 травня, призначене на цю дату підготовче засідання за звинуваченням Геннадія Кернеса та двох його охоронців у Київському районному суді Полтави не відбулося.


Нагадаємо, що трьом обвинуваченим інкримінують викрадення, побиття та погрози вбивством двом харківським євромайданівцям. Біля приміщення суду Кернес наразився на «гучний» прийом пікетувальників із числа активістів деяких партій і представників громадськості. Серед них були й молодики у балаклавах. Нібито з боку останніх уже після того, як Геннадія Анатолійовича на інвалідному візку завезли до приміщення суду через охоронюваний міліціонерами чорний хід, полетіли яйця. Одне з них влучило у представника захисту обвинувачених.


Невдовзі до представників преси вийшов адвокат Геннадія Кернеса і повідомив, що керівник наданої останньому державної охорони прийняв рішення евакуювати міського голову Харкова з приміщення суду через загрозу його життю.


Коли більшість журналістів нарешті увійшли до зали суду, ні Геннадія Кернеса, ні двох інших обвинувачених там уже не було. Суддя Андрій Антонов дав можливість учасникам процесу виголосити свої заяви.


Вислухавши представників сторін, суддя Андрій Антонов ухвалив перенести підготовче засідання на 28 травня. Відбудеться воно у Полтаві. 


Полтава.