Можна було під час святкування Дня міста у Кам’янці-Подільському.

А ще у свій день народження місто отримало грамоту від самих князів Коріатовичів. Відтепер у міському сквері Магдебурзького права стоятиме пам’ятний знак у вигляді старовинної грамоти, яка засвідчує, що 1374 року Юрій Коріатович надав місту право на самоуправління (на знімку). Протягом уже кількох століть Кам’янець із честю підтверджує це право, залишаючись вільним і справді неповторним.
Традиційно до Дня міста, на яке зібралися не тільки городяни, а й гості з усієї країни, кам’янчани підготували чимало сюрпризів і цікавинок. Любителі історії і поезії, фанати повітроплавання, прихильники спорту, поціновувачі мистецтва — для всіх знайшлися відповідні розваги.
Усіх гостей пригощали святковим пирогом. Цього разу це було... сонце. Адже саме воно є геральдичним символом древнього міста. 
А тим, кому хотілося торкнутися сонця, запропонували піднятися просто в небо. Адже який день народження без повітряних кульок? Але ж у Кам’янці вони особливі — повітроплавні. Уже багато років поспіль у небо підіймається святковий феєрверк кольорових повітряних куль. Видовище просто вражаюче, коли вони пропливають над фортецею. Цього разу зі всієї країни приїхало майже півтора десятка екіпажів. Вони взяли участь у фестивалі повітроплавання «Кубок Поділля».
А для тих, хто «літає» прямо на землі, провели ІV етап Чемпіонату України з кантрі-кросу для квадроциклів «Country-Cross Кам’янець-Подільський». Спеціальну трасу для гонщиків облаштували на околицях міста. Раніше ці перегони відбувалися у східних областях. Але цього року, зважаючи на ситуацію, організаторам змагань довелося шукати безпечніше місце. Про те, що обрали саме кам’янецькі дороги, жоден з півсотні екіпажів, які приїхали сюди з різних областей, не пожалкував. 
У цей день  на Кубок міського голови з армспорту запросили також силачів з різних областей. Учасники демонстрували свою вправність на змаганнях із «Streetworkout». Любителі танцювального мистецтва виборювали першість на фестивалі з брейк-дансу. Загалом у різних залах та на майданчиках виступило чимало гуртів. У кафедральному костелі св. апостолів Петра і Павла, а потім і у педагогічній академії відбулися хорові концерти. Танцювальне ревю «Розмалюй кольорами свято», дитяче мистецьке шоу «Рушничок єднання», концертна програма «Французька весна» — це лише частина мистецьких дійств, запропонованих глядачам. Своєрідним їх підсумком стала велика концертна програма «Кращі українські хіти», яку присвятили воїнам АТО.

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.