Футбол. Після контрольної зустрічі з донецьким «Металургом» (0:0) у Бородянці збірна України (U-20) рейсом із аеропорту «Бориспіль» транзитом через Стамбул і Гонконг вирушила до Нової Зеландії, де наприкінці місяця почне свій виступ на юніорському чемпіонаті світу. Тренер нашої команди Олександр Петраков перед вильотом поспілкувався з представниками ЗМІ, серед яких був і кореспондент «Голосу України».

— Летітимемо майже 30 годин! Перша посадка в Стамбулі, потім будуть ще чотири години очікування рейсу в Гонконзі. 20 травня плануємо провести в Новій Зеландії перше тренування-пробіжку, потім будуть відновлювальні процедури, сауна й сон, оскільки доведеться перелаштовуватися на інший часовий пояс. 24 травня до нас на товариський матч приїде збірна Уругваю.

Мали можливість познайомитися з командами-суперницями з групи. Крім того, 21 травня Нова Зеландія зіграє спаринг з Гондурасом. 24 травня господарі чемпіонату зустрінуться з австрійцями. Цей поєдинок з австрійцями як представниками Європи вони моделюватимуть на нашу команду. Ми два контрольні матчі через переліт і адаптацію зіграти не встигнемо. Обмежимося однією контрольною зустріччю. Звичайно, ставимо перед собою завдання, але не озвучуватимемо його. Таке можемо гарантувати, що докладемо максимум зусиль, щоб виступити на чемпіонаті світу якнайкраще.  

Календар матчів у групі А.

30 травня. Окленд. Нова Зеландія — Україна. Фангареї. США — М’янма.

2 червня. Фангареї. М’янма — Україна. Окленд. Нова Зеландія — США.

5 червня. Окленд. Україна — США. Веллінгтон. М’янма — Нова Зеландія.

Добірку підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.