«Не вбивайте наших дітей!» — із таким закликом кременчужани звернулися до мешканців російського міста Тольятті після загибелі свого 24-го земляка.


19 травня у Кременчуці з почестями поховали 40-річного Вадима Пугачова. Того, котрий разом із побратимами з 92-ї механізованої бригади захищав підступи до Щастя на Луганщині й був убитий у бою російськими диверсантами. Військова частина останніх розквартирована у Тольятті. Як відомо, двох із них — бійців спецназу головного розвідувального управління генштабу збройних сил Російської Федерації Євгена Єрофеєва й Олександра Александрова — захопили в полон наші воїни.


Тож активісти кременчуцької громадської організації «Майдан» підготували колективне звернення до батьків і родичів військовослужбовців згаданої російської військової частини та мешканців Тольятті. В ньому представники територіальної громади наддніпрянського міста нагадують, що в Кременчуці осиротів іще один син і без сина залишилася ще одна мати. «Його вбили ваші земляки, — констатують автори звернення. — Зупиніться! Не дозволяйте вашим дітям убивати наших дітей! Ми захищаємо себе і свою Батьківщину. А що захищають ваші земляки в Україні?».


Згаданого листа автори відправлять у міський округ Тольятті на ім’я мера не лише поштою. У вигляді відеозвернення послання поширять через мережу Інтернет.


Полтавська область.