Як повідомлялося, минулого тижня у популярному львівському ресторані «Театр пива «Правда» отруїлися декілька десятків відвідувачів. У медичних закладах досі залишаються 48 осіб. У департаменті з питань цивільного захисту облдержадміністрації повідомили, що 40 пацієнтів — середньої важкості, у вісьмох лабораторно підтвердили діагноз «сальмонельоз». Загалом до інфекційних лікарень було госпіталізовано 55 хворих.

За фактом масового отруєння правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Ресторан закрили на санітарне прибирання. Але питання усе ще залишається: чому в обласному центрі вже не вперше мають місце факти масового отруєння?
Львів’яни ще не оговталися від шоку, коли минулого року після вживання неякісної продукції, яку покупці придбали в супермаркеті «Арсен», було госпіталізовано декілька десятків осіб. Як і в ресторані «Правда», отруїлися курятиною, де за умов недотримання санітарних норм вільно почувається сальмонела. У таких випадках винуватці обходяться скромним штрафом і невеликим переляком, а за підірване здоров’я ніхто відповідальності не несе.
Тим часом один із місцевих мешканців, який після вживання курячих крилець захворів на сальмонельоз, розповів, що лікуватися з перервами довелося аж два роки.
Курятина нині стала найдешевшою і загальнодоступною їжею. На Львівщині спостерігають бум на фермах, де вирощують дешевих бройлерів. Але чи не найбільше цієї продукції доправляють контрабандою з сусідніх країн Європейського Союзу.
Не є таємницею, що до нас найчастіше потрапляє м’ясо, термін вживання якого закінчується. І тоді торговельні заклади вдаються до найрізноманітніших маніпуляцій з ними, щоб заохотити покупця. Тож і не дивно, що за рік тільки у Львові майже 100 осіб отруїлися курятиною. А скільки таких фактів за межами статистики?

Львів.