Щоб «запустити» процес децентралізації і дати чіткий сигнал щодо незворотності змін

 

 

На цьому наголосив Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман (на знімку) під час зустрічі зі співдоповідачами Комітету ПАРЄ з питань дотримання обов’язків та зобов’язань державами—членами Ради Європи (Моніторинговий комітет) Майліс Репс та Жан-Клодом Міньйоном (на знімку) у понеділок.

 


Під час зустрічі В. Гройсман на прохання доповідачів детально поінформував про перебіг конституційного процесу, зокрема щодо основних новел реформи з децентралізації. «Обговорюється базова модель місцевого самоврядування для всієї країни», — підкреслив він, висловивши переконання, що відповідний законопроект щодо внесення змін до Основного Закону буде підтриманий парламентом.


В. Гройсман також повідомив про законодавче забезпечення реформування системи прокуратури та судочинства, а також про роботу над законопроектом щодо місцевих виборів. Голова Верховної Ради у цьому контексті зазначив, що сьогодні було презентовано План законодавчого забезпечення реформ, завдяки якому робота парламенту стосовно імплементації реформ буде систематизована.


Сторони також обговорили питання щодо виконання Мінських угод. В. Гройсман наголосив на важливості продовження міжнародного тиску на Російську Федерацію з метою безумовного виконання нею Мінських домовленостей.


Прес-служба Верховної Ради України.


Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.