Перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій (на знімку) у рамках участі в 61-й весняній сесії Парламентської Асамблеї НАТО в Будапешті зустрівся із заступником Генерального Секретаря НАТО Александром Вершбоу.

 

 


Сторони обговорили важливі кроки, які необхідно вжити для протидії агресії з боку Російської Федерації, та шляхи реформування сектора безпеки та оборони України.


На пленарному засіданні ПА НАТО А. Парубій також виступив із доповіддю на тему стратегічної важливості ефективної співпраці Україна—НАТО як для європейської, так і для міжнародної безпеки і миру, особливо в сьогоднішніх умовах боротьби з російською агресією.


Під час виступу Перший заступник Голови Верховної Ради наголосив, що нинішня тісна співпраця України з НАТО відбувається в умовах комплексної російської агресії, анексії та окупації Росією частини нашої території. Це надає особливого значення взаєминам Україна—НАТО, зазначив він. Російська агресія, підкреслив А. Парубій, є загрозою і викликом не тільки нашій державі, а й усій Європі, всій системі колективної безпеки, світовому порядку і базовим принципам міжнародного права.


Він також зазначив, що нам вдалося заручитися підтримкою всіх 28 країн і внести поправки до тексту резолюції щодо розширення НАТО стосовно визнання зміни політики України в частині «поновлення її євроатлантичних прагнень».


«Спочатку в проекті резолюції не було згадки про Україну, але українська делегація протягом трьох днів роботи ПА НАТО доклала максимум зусиль і домоглася того, щоб у резолюцію була включена правка про визнання євроатлантичного прагнення нашої країни. Це один із ключових документів, на якому базує свою діяльність НАТО», — сказав Перший заступник Голови Верховної Ради.


Прес-служба Верховної Ради України.