Сьогодні у Верховній Раді відбудуться слухання «Про Військово-медичну доктрину України». 


Ініціатором заходу виступила народний депутат, голова Комітету з питань охорони здоров’я Ольга Богомолець. За її словами, це питання було попередньо розглянуто на слуханнях у комітеті ще в грудні 2014 року. Їх учасники підтримали необхідність розробки та затвердження Військово-медичної доктрини, а також обговорення основних концептуальних положень майбутньої доктрини широким колом громадськості у форматі відповідних парламентських слухань.


«Ця доктрина має визначити основні завдання держави зі створення єдиної системи збереження життя і здоров’я громадян України в умовах надзвичайних ситуацій техногенного, природного, соціально-політичного та воєнного характеру, її учасників та інструменти для підготовки усього населення, установ та організацій країни до спроможності адекватно реагувати на такі ситуації», — зауважила О. Богомолець.
Вона впевнена: проведення парламентських слухань на цю тему сприятиме організації суспільного діалогу та всебічному публічному обговоренню шляхів підвищення обороноздатності держави, залученню громадян України до військової та медичної підготовки, цивільного захисту, цивільної оборони, запобіганню та мінімізації людських втрат, захисту життя та здоров’я цивільних і військових громадян України тощо.