Футбол. Кубок країни. 1/2 фіналу. Матчі у відповідь. 20 травня.
«Динамо» (Київ) — «Олімпік» (Донецьк). 4:1. Голи: Велозу, 4, 53, Ярмоленко, 37, Дитятьєв, 76, Ленс, 90+2. Перший матч — 0:0.
«Динамо»: Рибка, Сілва, Хачеріді, Віда, Антунеш, Велозу (Андрієвський, 81), Рибалка, Ярмоленко (Ленс, 61), Гусєв, Беланда (Гармаш, 61), Теодорчик. Тренер — Сергій Ребров.
«Олімпік»: Махарадзе, Тищенко, Гришко, Дитятьєв, Бровченко, Гошкодеря, Лебідь, Шериф (Гельзін, 76), Драченко (Лисенко, 46), Моха, Кадимян. Тренер — Роман Санжар.
Рефері — Віталій Романов (Дніпропетровськ).
Київ. НСК «Олімпійський». 11 446 глядачів. 23 градуси.
У цьому матчі перевага однієї команди в класі була надто великою. Це при тому, що в попередніх зустрічах у динамівців часто виникали проблеми з «Олімпіком». Цього разу чемпіон досить легко вирішив питання виходу до фіналу. Переможці забили красиві м’ячі, особливо ефектно це робив Мігель Велозу.

***

«Шахтар» (Донецьк) — «Дніпро» (Дніпропетровськ). 1:1. Голи: Калинич, 30, Адріано, 77 (п). Перший матч — 1:0.
«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Шевчук, Степаненко, Ілсіньо (Фред, 58), Марлос (Адріано, 73), Тейшейра, Тайсон, Гладкий. Тренер — Мірча Луческу.
«Дніпро»: Бойко, Федецький, Дуглас, Чеберячко, Матос, Федорчук (Безус, 60), Канкава (Шахов, 84), Лучкевич (Матеус, 77), Ротань, Коноплянка, Калинич. Тренер — Мирон Маркевич.
Рефері — Анатолій Абдула (Харків).
Львів. «Арена-Львів». 15 300 глядачів. 22 градуси.
Через невпевнене суддівство в матчі панувала атмосфера знервованості. Особливо в другому таймі. Не раз доходило до брудних прийомів, навіть сутичок між гравцями.
Мирон Маркевич:
— Гострий поєдинок, тримав у напруженні глядачів. У принципі, я задоволений діями своїх футболістів, але хотілося б від них ще кращої гри. «Шахтар» пройшов до фіналу, з чим його вітаю. А в нас попереду значно важливіша зустріч. Маю на увазі фінал Ліги Європи.
— Чи маєте претензії до рефері?
— Думаю, на такі матчі потрібно повертати практику залучення іноземних арбітрів. Бо якщо так триватиме й надалі, виникатимуть незрозумілі ситуації. Для такої якості футболу має бути інший арбітраж. У другому таймі суддя зовсім утратив нитки гри й наробив багато помилок. Я не кажу про упередженість, але має бути інший рівень суддівства.
— Трибуни гаряче підтримували «Дніпро» й вас особисто. Це якось впливало?
— Вдячний львів’янам за таку підтримку. Ми грали майже як удома.
— Два матчі із «Шахтарем» перед «Севільєю» — це добре?
— Звичайно, у суботу ми дамо пограти тим футболістам, які сьогодні не грали взагалі, й тим, котрі вийшли на заміну. Я не боюся виступати через три дні на четвертий, але у нас дуже обмежений контингент на завершальний поєдинок Ліги Європи.
— Наскільки сьогоднішній склад близький до того, який зіграє проти «Севільї»?
— Зміни можливі, але незначні.
...Фінальний матч відбудеться 4 червня на столичному НСК «Олімпійський».

***

Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. Відкладений матч 13-го туру. 20 травня. 
«Металіст» — «Чорноморець». 0:0. Харків. ОСТ «Металіст». 3 858 глядачів. Рефері — Бойко (Київська область).