Голова профспілкового осередку ПАТ «Бель Шостка Україна» Сергій Борисенко втратив роботу через звинувачення в алкоголізмі. На підприємстві 14 років працює водієм, з них останні шість ще й очолює заводську профспілку.


За інформацією сайту Конфедерації вільних профспілок України, спочатку керівництво підприємства та профспілка вели «продуктивний соціальний діалог». Та лише доти, доки Сергій Борисенко не почав наполегливо вимагати підвищення зарплати для працівників та зміни преміальної системи. Аргумент профспілкового діяча досить-таки переконливий: «у рядових працівників річна премія становить 0,2%, у керівництва — 100%». Крім цього, профспілковий лідер ще й звинуватив двох керівників підприємства в умисному банкрутстві кількох структурних підрозділів.


Саме після цього у Борисенка і почалися серйозні неприємності на роботі: постійно ламався автомобіль, а коли був «на ходу», то йому відмовлялися видавати подорожні листи. Завершилося протистояння затриманням Борисенка охороною підприємства та її звинуваченням, що він перебуває на заводській території у стані алкогольного сп’яніння. Як можна здогадатися, свідками «нетверезого» профспілкового діяча стали саме ті, звинувачені керівники. Тим часом колеги та безпосередній керівник Сергія Борисенка механік транспортного цеху Іван Р. ознак сп’яніння у товариша не помітили. Про що написали у складеному акті. Але ж, хто на «Бель Шостка Україна» править бал?..


Так адміністрації підприємства вдалося спекатися «некерованого» лідера профспілки.


Сумська область.